Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Лиляна Павлова: Коалиция с БСП? Няма как да се случи!

ГЕРБ ще поправя грешките в сферите образование, здравеопазване, правосъдие и битова престъпност, увери кандидат-депутатът

15.03.2017 | 19:56 Редактор: Тодор Петров
Лиляна Павлова: Коалиция с БСП? Няма как да се случи!

Бившият министър на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова заяви в предаването "Денят ON AIR", че е невъзможно да се състави управляваща коалиция между ГЕРБ и БСП след парламентарните избори на 26 март.

"Това просто няма как да се случи, защото сме с противоположни приоритети", настоя водачът на листата на ГЕРБ във Варна. Павлова добави, че имат съмнения за договорки от страна на Столетницата за нова тройна коалиция.

Гостът на Bulgaria ON AIR каза още, че ГЕРБ излиза за победа на предстоящите избори и самата тя се надява за трети път да получат доверието на хората да съставят кабинет. Лиляна Павлова отбеляза, че вижда "разпиляно дясно" и ако има коалиция, то тя ще е в център-дясно.

По думите й ГЕРБ ще надгражда върху инфраструктурата и финансовата стабилност на страната. Бившият министър призна, че са длъжници на обществото в сферите образование, здравеопазване, правосъдие и битова престъпност.

"По-голяма подкрепа за бизнеса за сметка на по-малко бюрокрация. Запазваме най-ниските данъци, докато нашите опоненти искат по-високи. Бюрокрацията убива бизнеса, смазва го. Тя е вредна и за гражданите", посочи Павлова. 

Тя подчерта, че битовата престъпност е бичът за хората и оставя усещането за липса на държавата. От ГЕРБ са предвидили полицейско присъствие във всяко населено място, постоянно видеонаблюдение и привличане на пенсионирани военни към органите на реда. 

Запитана за работата на служебния кабинет тя отговори, че кадруваното и масовите уволнения на хора, които нямат нищо общо с изборния процес, показват фокус не върху изборите.