ГЕРБ смята, че ревизията не е работа на служебното правителство

От политическата партия направиха официално изявление, в което коментират извършената проверка от кабинета "Герджиков"

17.02.2017 | 16:12 Редактор: Жанета Нейкова
ГЕРБ смята, че ревизията не е работа на служебното правителство

ПП ГЕРБ направи изявление за ревизията, извършена от служебния кабинет "Герджиков".

Ревизия, която бе поискана и от самия бивш премиер Бойко Борисов по време на смяната на постовете в Министерски съвет.

Според партията фактите, които сутринта са изнесли от служебното правителство на Огнян Герджиков, за тях е станало ясно, че този кабинет вече заема страна в предстоящия вот на 26 март. 

Те използваха думи като "реваншизъм", но това, което искаха да подчертаят е, че служебното правителство не е бил органът, който трябва да се занимава с ревизия на своите предшественици. 

Министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова категорично заяви, че от изнесените факти за злоупотреби в Агенция "Пътна инфраструктура", която е под шапката на регионалното министерство, не става ясно какви са нарушенията.

Тя предполага, че целта на тези факти е приватизация на държавното дружество "Автомагистрали ЕАД" и внедряването на чужди интереси в него.

След инцидента в тунел "Ечемишка" ръководството на "Автомагистрали" бе сменено.

Именно то е отговорно за стопанисването на АМ "Хемус" и АМ "Тракия".

 

 

Злоупотреби нямало и в Министерство на земеделието, това заяви бившият министър на ресора Десислава Танева, която също участва в брифинга на партията. Тя бе категорична, че забавяне в процедурите и сроковете няма. 

От ГЕРБ напомниха на служебно правителство, че и самото то подлежи на ревизия и, че основната му задача като такова е подготвянето на честни и прозрачни избори.