България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Лъжи, манипулации... ГЕРБ и БСП с взаимни атаки пред Bulgaria ON AIR

Сблъсък на позиции между Георги Търновалийски и Десислава Атанасова в "България сутрин"

13.03.2017 | 09:54 Редактор: Тодор Петров
Лъжи, манипулации... ГЕРБ и БСП с взаимни атаки пред Bulgaria ON AIR

Георги Търновалийски от "БСП за България" и Десислава Атанасова от ГЕРБ пренесоха предизборната битка в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR. Двамата се обвиниха взаимно в лъжи и манипулации в контекста на разразилия се скандал между Елена Йончева и Бойко Борисов.

Журналистът и кандидат за депутат от "БСП за България" заплаши със съд бившия премиер за твърдението му, че правителства са плащали за нейните репортажи.

"Съдът ще каже кой лъже. Постоянно се говорят неща, които не са подплатени с факти и доказателства. Г-жа Йончева е работила в националната телевизия, а директорът заяви, че такива пари няма. Цялата програма на ГЕРБ е една огромна лъжа и се гради на "една жена каза", коментира Търновалийски пред Bulgaria ON AIR.

Десислава Атанасова отговори, че лъжата се е превърнала в етикет за БСП в последните години. 

"Борисов е доказал, че може да се държи достатъчно мъжествено. Въпросът е българската държава да не е ощетена заради жената до бившия премиер Сергей Станишев", посочи тя.

Гостите в студиото на Лора Инджова сблъскаха своите позиции и по темата за търговското споразумение СЕТА. Търновалийски алармира, че в страната ни ще влязат ГМО продукти. По думите му печелим само едни визи за Канада, които и без това е трябвало да получим.

"ГЕРБ винаги е стояла зад споразумението СЕТА, а БСП са против. Печелим това българите да пътуват без визи. Българите желаят да пътуват в Канада и САЩ, а не в Русия. Има мораториум за ГМО в България", контрира Атанасова.

Тя добави, че в програмата на ГЕРБ няма конкретно число, с което ще бъдат повишени пенсиите. "Не сме популисти и осъзнаваме, че за да има повече средства в държавата, трябва да работи икономиката."

Георги Търновалийски настоя, че растежът на българската икономика се дължи на еврофондовете и попита: Какво правите, когато през 2020 година спрат еврофондовете?

Представителят на "БСП за България" посочи, че Столетницата е предвидила увеличение на пенсиите с около 20% и 500 млн. лева за българската индустрия, които ще бъдат отпускани на програмна основа.

"Такива 500 млн. имаше заложени и в правителството на Орешарски, а видяхме какво се случи. Предвиждаме администрацията да работи в полза на бизнеса", заяви Атанасова.