Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Нова република продължава борбата с картелите в търговията с горивата

Петър Славов заяви пред Bulgaria ON AIR, че формацията ще настоява информацията от данъчните складове да бъде разкрита

09.03.2017 | 20:21 Редактор: Иван Берберов
Нова република продължава борбата с картелите в търговията с горивата

"Две са основните направления, по които трябва да се работи, за да се разбият картелите. Облекчаване на режима за достъп до данъчния склад и публично разкриване на информацията кой има достъп до него", заяви Петър Славов от Нова Република в студиото на "Денят ON AIR". 

Политикът коментира делото, което той и Мартин Димитров започнаха след отказа на Министерство на финансите да отговори кой държи данъчните складове у нас и има ли концентрация в определени компании.  

"Ще настояваме информацията да стане публична и, ако тя се случи, очаквам да има огромен обществен натиск върху изпълнителната власт", категоричен бе той.

Славов изброи кои са условията да се отвори данъчен склад, като каза пред Bulgaria ON AIR, че те са много тежки и само малцина имат реален шанс да направят това.

"Условията да се отвори данъчен склад са убийствени. Кой може да отдели 30 млн. за данъчен склад? Очевидно само най-големите играчи на пазара. И така, те държат монопола", категоричен бе той.

Славов подкрепи идеята за машинното гласуване като отбеляза, че при него не стават грешки, няма неотчетени преференции, нито бюлетини, хвърлени по земята."

По повод слуховете в политическото пространство, че в листите на повечето партии присъстват агенти на "Държавна сигурност", Славов твърди, че всички членове на Нова република са попълнили декларации, с които потвърждават, че не са имали такава принадлежност.

Славов сподели, че политическата организация има съмнения само за един от кандидатите и съветът на формацията ще поиска този кандидат да се оттегли незабавно.

Вижте още във видеото: