Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

"Паралелната държава" на ГЕРБ трябва да бъде демонтирана, смята член на БСП

Основната задача на предстоящите избори е да се разбие митът, че партията на Бойко Борисов е положителна, каза Стоян Мирчев за Bulgaria ON AIR

09.02.2017 | 20:01 Редактор: Жанета Нейкова
"Паралелната държава" на ГЕРБ трябва да бъде демонтирана, смята член на БСП

Народният представител от БСП Стоян Мирчев заяви за "Денят ON AIR", че основната задача на предстоящите избори е да се разбие митът, че от ГЕРБ са положителни управляващи и да започне да се говори за истинските проблеми. Според него "паралелната държава" на ГЕРБ, както той определи, трябва да бъде демонтирана по най-бързия начин, преди държавата да колабира съвсем, смята Мирчев.

На въпроса какво точно има предвид под определението "паралелна държава", за Bulgaria ON AIR Мирчев отговори, че председателят на партията - Бойко Борисов казва пред медии, че се преборва с корупцията, а в следващия момент в края на мандата му неправителствена организация съобщава, че България е на първо място по корупция в Европейския съюз - това е паралелна държава, обяснява народният представител.

След това депутатът насочи темата към действията, които БСП е предприела за изборите на 26-ти март и каза, че партията има съвсем различно преразпределение на бюджета от това на предишните управляващи.

Той подчерта, че левицата е показала, че каквото обещае го изпълнява и, че е единствената партия, която е вдигнала заплатите с 60%, а пенсиите с 80%.

Мирчев наблегна на темата с образованието и учителските заплати и посочи, че тази сфера страда от липса на финансиране и е "поставена в ъгъла". Той отбеляза и че БСП смята, че има 2 млрд. лева ресурс за реформи в образованието.

Народният представител изказа мнението си и по въпроса с Всеобхватното икономическо и търговско споразумение (СЕТА) между Европейския съюз и Канада, което ще подлежи на гласуване в Европейския парламент тази седмица.

Според Мирчев споразумението е било подписано по един много грозен начин и чрез него, според депутатът, България ще ликвидира собственото си производство на месо, за да внася от Канада.