Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

"Паралелната държава" на ГЕРБ трябва да бъде демонтирана, смята член на БСП

Основната задача на предстоящите избори е да се разбие митът, че партията на Бойко Борисов е положителна, каза Стоян Мирчев за Bulgaria ON AIR

09.02.2017 | 20:01 Редактор: Жанета Нейкова

Народният представител от БСП Стоян Мирчев заяви за "Денят ON AIR", че основната задача на предстоящите избори е да се разбие митът, че от ГЕРБ са положителни управляващи и да започне да се говори за истинските проблеми. Според него "паралелната държава" на ГЕРБ, както той определи, трябва да бъде демонтирана по най-бързия начин, преди държавата да колабира съвсем, смята Мирчев.

На въпроса какво точно има предвид под определението "паралелна държава", за Bulgaria ON AIR Мирчев отговори, че председателят на партията - Бойко Борисов казва пред медии, че се преборва с корупцията, а в следващия момент в края на мандата му неправителствена организация съобщава, че България е на първо място по корупция в Европейския съюз - това е паралелна държава, обяснява народният представител.

След това депутатът насочи темата към действията, които БСП е предприела за изборите на 26-ти март и каза, че партията има съвсем различно преразпределение на бюджета от това на предишните управляващи.

Той подчерта, че левицата е показала, че каквото обещае го изпълнява и, че е единствената партия, която е вдигнала заплатите с 60%, а пенсиите с 80%.

Мирчев наблегна на темата с образованието и учителските заплати и посочи, че тази сфера страда от липса на финансиране и е "поставена в ъгъла". Той отбеляза и че БСП смята, че има 2 млрд. лева ресурс за реформи в образованието.

Народният представител изказа мнението си и по въпроса с Всеобхватното икономическо и търговско споразумение (СЕТА) между Европейския съюз и Канада, което ще подлежи на гласуване в Европейския парламент тази седмица.

Според Мирчев споразумението е било подписано по един много грозен начин и чрез него, според депутатът, България ще ликвидира собственото си производство на месо, за да внася от Канада.