Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Предизборните обещания и тяхното значение

ГЕРБ остави страната в добро финансово състояние, каза политологът Антон Тодоров пред Bulgaria ON AIR

08.02.2017 | 19:43 Редактор: Луиза Божинова
Предизборните обещания и тяхното значение

Малко повече от месец преди предсрочните парламентарни избори и обещанията от политиците започнаха да валят. Почти от всички партии се твърди, че ще се повишават заплати, пенсии, инвестиции и брутен вътрешен продукт, сякаш ни очаква доста светло бъдеще. Така ли е това?

В предаването "Денят ON AIR" политологът Антон Тодоров коментира, че когато някой казва нещо, това не е достатъчно, а трябва да се види дали заявеното има някаква релевантност.

"Лидерът на БСП Корнелия Нинова каза, че няма да се месят в съставянето на служебното правителство. Днес има назначени 14 областни управители. 9 души от тях са пряко свързани с БСП", посочи Тодоров в студиото на Владимир Сиркаров.

Гостът изтъкна, че  ГЕРБ обещават 1515 лева средна заплата и много ясно обясняват как в рамките на 4-годишен мандат се стига към тази заплата и още - как може да бъде удвоена заплатата на учителите.

Политологът настоя, че за пръв път има партия като ГЕРБ, която излиза от властта, оставяйки страната в "изключително добро финансово и макроикономическо състояние."

"България в момента е втора в Европа по ръст - 3,6%. Инфлацията в момента е почти нулева, което даже вече е зле, ако минем към дефлация. За пръв път от 2008 година ние имаме излишък от 1 млрд. и 700 милиона", допълни той.

Тодоров сподели, че не би помислил, че БСП, ДПС и някоя друга съставна партия, могат да дойдат отново на власт.

"Не трябва да има управление от БСП и ДПС, защото здравият разум диктува това", заключи политологът пред Bulgaria ON AIR.

Целия разговор вижте във видеото: