България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

АБВ и "Движение 21" се обединиха за повече държава и солидарност

Основният противник за нас са ГЕРБ и десните партии, коментираха Константин Проданов и Татяна Дончева пред Bulgaria ON AIR

06.02.2017 | 09:19 Редактор: Луиза Божинова
АБВ и

АБВ и "Движение 21" ще се явят в коалиция на парламентарните избори на 26 март. Лидерите на двете партии Константин Проданов и Татяна Дончева, които подписаха споразумение в петък, поясниха в предаването "България сутрин", че коалицията им е ляво-центристка алтернатива на БСП, която трябва да даде реални решения за хората на наемния труд, за дребния и средния бизнес, които решения да контрастират на популизма.

"Партньорството е мислено като стратегическо, което означава сериозни усилия за спояване на организационните тела на двете партии", заяви Дончева в студиото на Лора Инджова и Симеон Белев.

Проданов посочи, че и двете формации имат чуваемост и лансират леви послания, смятат, че е необходима повече солидарност, социална справедливост, повече държава в "добрия смисъл на думата".

"Основният противник за нас са ГЕРБ и десните партии", каза Проданов.

Татяна Дончева коментира, че това, което се случва в Румъния означава, че хората са се "лашнали" по популистични обещания, но те нямат трайна привързаност, нито са готови да понасят някаква тежести и дисциплини.

"Дребният и средният бизнес трябва добре да помислят за своята привързаност към Веселин Марешки", настоя лидерът на "Движение 21" пред Bulgaria ON AIR.

На въпрос кой би бил техният потенциален коалиционен партньор в следващия парламент, Дончева подчерта, че те мислят за това "кой би бил техният потенциален избирател".

"За мен ГЕРБ и Марешки са най-невъзможните коалиции. Не мога да се ентусиазирам и за малките десни формации, ако случайно влязат в парламента", добави Проданов.

Целия разговор вижте във видеото: