България сутрин

Всеки делник от 6:30 часа
още

ГЕРБ e преписала управленската си програма от БСП, настояват от Столетницата

"Само малко са вдигнали цифрите", коментира Вяра Емилова

06.02.2017 | 09:44 Редактор: Мария Аладжова
ГЕРБ e преписала управленската си програма от БСП, настояват от Столетницата

След като вчера Обединените патриоти настояха, че БСП и ГЕРБ са преписали управленската им програма, сега и социалистите упрекнаха в същото - че ГЕРБ са видели от тях.

"Мислим, че те преписаха от нашата програма, като само вдигнаха малко цифрите", коментира в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR Вяра Емилова от БСП. 

"Дори с някои от мерките, които са заложили, ние много се забавлявахме. Те са социални мерки - за повишаване на пенсиите, мерките за развитие на образованието", посочи още тя.

Емилова настоя, че БСП изготвяла точки изцяло в полза на хората, докато от ГЕРБ си поставяли единствената цел за милион гласа на предстоящите парламентарни избори.

Към настоящия момент сценарият за широка коалиция на БСП с ГЕРБ е напълно изключен, категорични са от Столетницата. За сметка на това партията ще заложи на вътрешните си коалиционни партньори, с които заедно ще се явят на избори. Тази седмица предстоят и преговорите с тях, съобщи Емилова.

Иначе от БСП са категорични - ще си партнират с формации, които са готови изцяло да приемат управленската им програма, и същевременно ще работят за обновяване на образа си:

"Нашата идея е да представим нови лица - нови хора, които ще бъдат лидери в избирателните райони", добави Емилова.

Вижте пълния разговор във видеото: