Бойко Борисов: Проблемът с мигрантите е решен изцяло

"В България има най-малко мигранти от целия Европейски съюз", коментира лидерът на ГЕРБ

05.02.2017 | 15:48 Редактор: Мария Аладжова
Снимка: Олег Попов, Bulgaria ON AIR

Проблемът с мигрантите е решен изцяло. В България има най-малко мигранти от целия Европейски съюз.

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който е в Пловдив, за да представи управленската програма на партията пред местната структура в града.

"Вижте в Гърция какво става, в Унгария при Виктор Орбан, моят другар, има 30 000. При нас армията, полицията – 320 млн.", посочи Борисов, цитиран от "Фокус". "Дойдох, победих и в Братислава беше ключовото заседание", допълни бившият премиер.

По думите му вече и Европа е узряла, че само през КПП-та има право да влиза чужденец.

"Винаги съм казвал, че с патриотите работихме съвместно и заедно и тяхната подкрепа действително вършеше работа", коментира Борисов. По думите му там, където са сгрешили, ГЕРБ си поема отговорността.

Борисов коментира и критиките към работата на правителството му. "Целево се бие по ГЕРБ, за да се осигури максимално медийната подкрепа. От 1000 санирани блокове намериха един, че е прокапал, ама покажете какъв беше скапан тоя блок и какъв е сега", посочи той.

"След изборите, ще си говорим пак", заяви Борисов.

"Сега Нинова ще ни прави ревизия.Каква беше АМ "Тракия" и каква е сега? Какви бяха мостовете, че се изтрепа народът по тях?", попита Борисов.

Лидерът на ГЕРБ потвърди, че в управленската програма на партията е заложено двойно увеличение на учителските заплати, тъй като бюджетът позволява това да се случи. "Най-важното, ако погледнем и нашите възрожденци, се оказва образованието", обясни той.

Борисов коментира и президентските избори. Той сподели, че не знае от кого е изгубил. Вотът не бил спечелен от БСП." Това ми е един от проблемите – не знам от кой ги загубихме. Още не се знае кой предложи Радев", призна той.