Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

ГЕРБ устремена към изборите, обещава по-големи заплати

Георг Георгиев коментира пред Bulgaria ON AIR предизборната програма на партията

03.02.2017 | 20:04 Редактор: Жанета Нейкова
ГЕРБ устремена към изборите, обещава по-големи заплати

1500 лв средна работна заплата, двойно увеличение на учителското възнаграждение, повишение на минималната трудов доход до 650 лв - всичко това е част от новата предизборна програма на ПП ГЕРБ. Изброеното е реално и лежи върху ясни приоритети, които са финансово подкрепени, заяви Георг Георгиев от партията за "Денят ON AIR".

Пред Bulgaria ON AIR той сподели, че от политическата организация този път няма да изневерят на принципите си и ще предложат на гражданите нещо, което е реално.

Георгиев каза, че програмата не е някакво самоцелно прехвърляне на цифри и надскачане на едни или други показатели, а, че с обявяването на приоритетите си, ГЕРБ заявява и начина, по който те ще бъдат изпълнени.

На въпроса дали повишаването на работната заплата не е по-скоро лява мярка, народният представител отговори: "При положение, че за две години и половина ние успяхме да отчетем ръст на икономиката с 3,6 %, с което се записахме в "Топ 3" на държавите в Европейския съюз по най-висок ръст в сектора означава, че ние можем да материализираме този ръст в реални показатели", смята той.

Според него основното, с което трябва да се справят от партията, са промените в образованието.

"Първо ние трябва да върнем всички деца в училище, да гарантираме, че конституционно поставената задължителна възраст от 16 години ще се изпълнява, а където са необходими принудителни мерки - те ще бъдат налагани", категоричен е депутатът.

ГЕРБ има планове и за справяне с корупцията в страната като е приготвила няколко мерки: "Първата е създаване на специално звено за борба с корупцията по високите етажи на властта, втората е по отношение на Комисията за конфискация на незаконно придобитото имущество", изреди Георгиев планираните действия от страна на партията.