България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Десните искат да се прецакат, в левицата има рационалност, смята политолог

Татяна Буруджиева в "Денят ON AIR": На тези избори доминира желанието за спокойствие

08.02.2017 | 19:57 Редактор: Тодор Петров
Десните искат да се прецакат, в левицата има рационалност, смята политолог

Политологът Татяна Буруджиева сподели в предаването "Денят ON AIR", че ако в дясното политическо пространство правят всичко възможно да се прецакат, то в левицата има доста повече рационалност

"Левицата достатъчно ясно демонстрира воля, желание и енергия да разшири своето влияние", посочи Буруджиева и даде пример с коалицията между АБВ и "Движение 21", която според нея има шанс да прескочи бариерата от 4%.

Гостът на Bulgaria ON AIR настоя, че хората не са доволни от онова, което се прави като политики в нито една сфера. Според нея на тези избори доминира желанието за спокойствие. По думите й българите искат да се успокоят и да планират живота си.

На въпрос как да се постигне спокойствието тя отговори, че политиците са разчели това желание като да отворят торбата с благата и да ги изсипят. 

"Най-важното нещо е да могат политиците да се разберат и да свършат работа", каза политологът и добави, че виждаме точно обратното - всяка партия е тръгнала на нож към другата.

Буруджиева вижда доста неразумни предложения във всички програми на партиите, които се борят за властта. Според нея програмата на БСП е проблематична в грандиозните послания. Буруджиева е притеснена от заявката, че БСП ще прави цялостна ревизия на данъчната политика. 

"Заплашителна ми е и данъчната реформа. Големият проблем в България е, че работещите хора са като фонтан - длъжни са да помагат на децата си, а от друга страна и на възрастните, които са низвергнати с пенсиите", коментира Буруджиева в студиото на Владимир Сиркаров.

Тя е на мнение, че управлението на страната ни в последните 20 години само задълбочава неравенствата. Буруджиева отбеляза, че от пенсионерите те вече са се прехвърлили към активните хора

Политологът заключи, че на партиите, които влязат в следващия парламент, ще им е много трудно да съставят правителство. 

Целия разговор вижте във видеото: