Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Журналист: Нелепо е да се мисли, че служебният кабинет може да направи ревизия

Към този момент не е имало служебно правителство, което да промени политическите процеси у нас, коментира политолог пред Bulgaria ON AIR

30.01.2017 | 20:20 Редактор: Жанета Нейкова
Журналист: Нелепо е да се мисли, че служебният кабинет може да направи ревизия

Нелепо е човек като Огнян Герджиков да казва, че за 2 седмици ще направи ревизия на кабинета "Борисов". От служебното правителство се иска единствено да направи честни избори, нищо друго. И нека хората знаят, че държава за 60 дни не се променя. Това заяви журналистът Юлий Москов в предаването "Денят ON AIR" по повод това, че служебните министри имат две седмици да направят отчет на предшествениците си.

По този въпрос, политологът Христо Панчугов каза за Bulgaria ON AIR, че служебните кабинети обикновено са продукт на някоя кризисна ситуация или проблем, който обществото не може да разреши и подчерта, че към този момент не е имало служебен кабинет, който истински да промени посоката на политическия процес в България.

Политологът изрази опасенията си, че в първите заявки на служебните министри се забелязва, че те ще позволят да бъдат използвани в нечий сценарий за предизборна кампания. Според него, още с встъпването на Румен Радев като президент на България имаше откровена заявка, че предизборният период ще бъде използван от това служебно правителство и от самия Радев в изгода за нечия предизборна кампания.

Запитан в чия кампания биха били използвани, Панчугов отговори: "Опасявам се, че на БСП. Не знам дали е за притеснение този факт, по-скоро притеснителен е начинът, по който се случва".

От друга страна, журналистът Москов разкритикува политиката на БСП и каза, че дори самата партия не може да каже какво е направила за държавата през последните 30 години.

"По тази причина те (БСП бел.ред), винаги ще говорят в бъдеще време - "ние ще", конкретизира Москов.

Той подчерта, че президентските избори не могат да се смятат като по-голям кредит на доверие към БСП и обобщи, че българският народ е такъв, който винаги търси "месията" - а това "месиянство" е довело до идването на власт на Симеон Сакскобургготски и на Бойко Борисов.