Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Емил Радев: Антонио Таяни е приятел на България

Новият председател на ЕП е поддръжник на ПП ГЕРБ, посочи евродепутатът в "Денят ON AIR"

18.01.2017 | 20:27 Редактор: Мария Аладжова
Емил Радев: Антонио Таяни е приятел на България

Новоизбраният председател на Европейския парламент Антонио Таяни е приятел на България и поддръжник на ПП ГЕРБ. Това посочи в предаването "Денят ON AIR" по Bulgaria ON AIR евродепутатът Емил Радев.

Радев описа Таяни като човек със забележителна кариера във висшите европейски институции - два мандата еврокомисар, зам.-председател на ЕК, 23 години парламентарист в ЕП, а до вчера беше и пръв зам.-председател на Европарламента.

"Г-н Таяни е един много голям приятел на България. Той неколкократно е идвал в България - в София, във Варна. Аз имах честта той да открие моя информационен център във Варна преди 2 години. Г-н Таяни има наистина много близки контакти с г-н Борисов. Г-н Таяни беше на откриването на предизборната кампания за президент на ГЕРБ", изреди Радев.

По думите му Таяни винаги е подкрепял българските каузи и доброто му отношение със сигурност може да е само в плюс.

Попитан дали новият председател на ЕП ще успее да разбие бюрократичността в Брюксел, Радев отговори:

"Аз мисля, че ще успее, защото вчера в програмната си реч той ясно заяви това свое намерение и каза, че още от първите дни, в които бъде избран, ще намали екипа си в Европарламента, което е ясен знак, че ще почне реформите от институцията и от прякото ръководство на бюрото на Европарламента".