Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Евгений Кънев: АЕЦ Белене никога не е управлявана интелигентно

Икономистът коментира политическото състояние в страната в студиото на Владимир Сиркаров

19.12.2016 | 20:49 Редактор: Жанета Нейкова
Евгений Кънев: АЕЦ Белене никога не е управлявана интелигентно

АЕЦ Белене никога не е управлявана интелигентно. Това заяви икономистът Евгений Кънев в предаването "Денят ON AIR"Според него са направени колосални грешки с електроцентралата. 

"Този казус никога не е бил управляван интелигентно, откакто е създаден. Да се мисли за частна инвестиция, това означава, че някой смята, че частен инвеститор ще дойде и ще направи нещо в България без държавни гаранции, а кой ще купува този ток впоследствие", пита Кънев.

Икономистът коментира и политическото състояние в страната. Кънев, който определя себе си като информиран оптимист за икономическото развитие на страната, смята, че България стои стабилно на общия политически фон от заобикалящите ни страни.

"Ако сравняваме програмата на управлението от преди две години какво е направило или, ако го сравняваме със съседните страни, ясно е, че наистина стоим стабилно", смята икономистът. 

Той смята също, че не е редно да имаме прекалено големи претенции към това какво можеше да се направи, но е на мнение, че много ценни възможности за работни реформи бяха пропуснати.

"Много реформи можеха да се направят в съдебната система, например", споделя Кънев и продължи: "Реформите, сами по себе си, са някаква промяна, но въпросът е в каква посока ще поемат. Някои реформи бяха направени - като пенсионната, в службите за сигурност и други. Администрацията направи промени пък, които не бяха регламентирани. Като електронното гласуване и електронният подпис", пояснява икономистът.

Цялото интервю от предаването "Денят" по Bulgaria ON AIR гледайте тук: