Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Глас от БСП: Преговарят за ново правителство заради постове и пари

Избирателите ще ги накарат да си платят за тези хитрини, заяви членът на Изпълнителното бюро на БСП Крум Зарков в "Денят ON AIR"

16.12.2016 | 19:30 Редактор: Тодор Петров
Глас от БСП: Преговарят за ново правителство заради постове и пари

Членът на Изпълнителното бюро на БСП Крум Зарков заяви в "Денят ON AIR", че партиите, които преговарят за ново правителство в това Народно събрание, имат коренно различни позиции и става дума единствено за печелене на постове и пари. Според него се удължава излишно очевидната агония. 

"Много странно как се променят процентите за създаване на правителство. Има разпарчатосан парламент, бламиран от предходните избори, многократни изявления, че няма ресурс за ново мнозинство и въпреки това се произвежда нелицеприятен пазарлък", посочи гостът на Bulgaria ON AIR.

Той бе категоричен, че не може да се говори за стабилност, след като мандатът ще бъде краткосрочен и добави, че думите на премиера Бойко Борисов се променят ежеминутно. Крум Зарков настоя, че сегашните управляващи правят всичко възможно, за да вкарат държавата в изкуствена криза.

"Най-накрая българският избирател ще ги накара да платят за тези хитрини. Очевидно е, че на Патриотите не им се ходи на избори. Реформаторите са една фикция, няма Реформаторски блок", каза още гостът в студиото на Владимир Сиркаров.

Крум Зарков отчете, че след президентските избори БСП е в подем, но от партията не гледат със снизхождение. "Това правителство е неспособно да управлява страната", убеден е социалистът и настоя, че БСП е много по-подготвена от останалите партии за парламентарни избори. 

Зарков увери, че новоизбраният президент ген. Румен Радев се готви много сериозно за встъпването си в длъжност на 22 януари. В БСП очакват той да работи в интерес на България, както е обещал на хората и нямат никакви притеснения.