Възможна ли е коалиция между ГЕРБ и БСП

Превърна ли се политическата сцена в кастинг за управляващи?

17.12.2016 | 17:31 Редактор: Васил Детелинов
Възможна ли е коалиция между ГЕРБ и БСП

Политологът Иван Начев и икономистът Ангел Марчев с ексертен коментар в Q&A за политическата обстановка у нас след връчения мандат за съставяне на правителство от Реформаторския блок . 

Пред Клара Маринова, политологът Иван Начев коментира, че ситуацията в момента върви към неизбежни предсрочни избори. А по думите му те най-вероятно те ще са около Великден догодина. 

Ангел Марчев, пък истъкна, че в мометна на политческата сцена върви кастинг, който да покаже колкоп по добри ще са следващите управляващи.

В студиото на   Q&A с  Клара Маринова, и политолога и икономиста са категорични, че управляващите сбъркаха като обвързаха резултатите от президентските с мандата на правителството.  По думите им политическите амбиции надделяха над разумните действия.

Още във видеото. 

 

 


Невъзможна е коалиция между БСП и ГЕРБ. Двете партии имат различни виждания за данъчната политика, АЕЦ Белене и  по още много теми. Това обясни Станаслав Иванов от ГЕРБ в  Q&A с  Клара Маринова. 

От това колко ще са желащите да строят АЕЦ Белене ще зависи дали централата е прекрасен проект, както твърдят от БСП, коментира енергиината тема депутата от ГЕРБ.  Иванов обясни, че ГЕРБ настояват за ясна процедура с ясни критерии и спазване на закона при избора на инвеститор за централата. 


В политикат няма невъзможни неща. Така коментира въпроса : Възможно ли е коалиция между ГЕРБ И БСП,  депутатът от левицата Атанас Мерджанов в  Q&A с  Клара Маринова. 

„За 27 години демокрация стигнахме в ситуация, при която държавата изчезна от много сфери“, коментира Мерджанов.  

Ако БСП спечели изборите, Сергей  Станишев няма да посочи кой да е премиер. Това  ще направи  председателя на партията Корменлия Нинова. Според Мержданов ако те спечелят изборите, нормално е председателя на БСП  да бъде премиер.
 БСП плати  висока цена при коалиционното управлене с ДПС,  за това сега внимаваме, коентира Атанас Мерджанов.

Още  от участивето на станислав Иванов и Атанас Мерджанов, гледайте във видеото.