Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Глас от БСП: Кабинет на РБ ще бъде с невиждано нисък кредит на доверие

По-скоро няма да има ново правителство, посочи депутатът Димитър Горов в "Денят ON AIR"

14.12.2016 | 19:34 Редактор: Тодор Петров
Глас от БСП: Кабинет на РБ ще бъде с невиждано нисък кредит на доверие

Депутатът от БСП Димитър Горов определи като неприемливо приемането на третия мандат за съставяне на правителство от страна на Реформаторския блок. Той е на мнение, че по-скоро няма да бъде съставен нов кабинет.

"Това правителство загуби кредит на доверие. Дори да бъде формирано правителство, то ще бъде с толкова нисък кредит на доверие, какъвто не е имало", посочи гостът в "Денят ON AIR" и добави, че е било ясно след президентските избори, че немалка част е гласувала за ген. Румен Радев, защото премиерът Борисов е обявил, че избирането на Радев ще стане причина той да напусне управлението.

Димитър Горов каза още, че десните формации в парламента опитват да клишират процеса с тезата, че става лошо, когато БСП дойде на власт. "Няма да им помогне, защото хората искат промяна", настоя депутатът от БСП в студиото на Bulgaria ON AIR.

"От 1998 г. насам се върви по един десен модел на управление. Тези, които наложиха този десен модел, сега се опитват да ни кажат "няма ляво, няма дясно". Трябват други решения на това, което се случва в България", коментира Горов пред Кузман Илиев.

Той очаква от ген. Румен Радев да направи спокойно и разумно назначение на служебен кабинет, след като встъпи в длъжност. По думите му този кабинет има една задача - провеждането на предсрочни парламентарни избори. 

Димитър Горов коментира и трагедията в Хитрино, акцентрайки че оценката за случилото се трябва да се направи след 20 декември. 

"Сега хипотезите са различни и се вижда, че част от хората се опитват да използват политически нещастието. Създават се усещания за хаос. В момента трябва да демонстрираме единство", посочи социалистът и добави, че БСП ще дари 40 000 лева за пострадалите в Хитрино.