Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Весела Лечева: Няма еуфория в червените редици, има заслужена радост

Някои хора се опитват да омаловажат успеха на ген. Радев, каза в "Денят ON AIR" представителят на БСП

30.11.2016 | 20:46
Весела Лечева: Няма еуфория в червените редици, има заслужена радост

Някои хора се опитват да омаловажат успеха на ген. Румен Радев. Преди още да бъде издаден някакъв указ от него, очакват да сгреши.

Това посочи в предаването "Денят ON AIR" представителят на БСП Весела Лечева по повод отсъствието на новоизбрания президент на КСНС. 

"Румен Радев няма все още никакви правомощия, за да изпълни дадена позиция, за да присъства на събранието на КСНС. Опитват се да омаловажат категоричната му победа, която бе победа на българските граждани", поясни Лечева и допълни, че няма никаква еуфория в червените редици, има заслужена радост от едни спечелени избори. 

"Заявихме още май месец да променим партията, оттам и държавата. Ще излезем с алтернативна програма за развитие на България. Времето е важно за гражданите и ние политиците не трябва да го пропиляваме в един парламент, който е доказано неработещ", заяви още Лечева.

По думите й всички тези, които са загуби възможността да управляват, изкуствено подклаждат напрежение и се опитват да създадат нагнетена обстановка, че в държавата настъпва хаос. 

Тя допълни, че от БСП се готови за предсрочни избори, защото това е най-логичното и справедливо решение. 

"ГЕРБ ни обвиняват, че ще изхарчим парите за по-високи пенсии. Това са леки предизборни закачки от страна на нашите опоненти, свързани с разискванията на бюджета. В крайна сметка обаче няма как да подкрепим този бюджет", категорична бе Лечева и добави, че това НС вече няма и моралното право да управлява, защото така са пожелали избирателите на последните избори.

"Всички забравиха какво казаха преди изборите, забравиха каква кампания водеха. Вече са на една крачка и са готови да седнат на премиерското място, даже са си купили новите костюми", пошегува се Лечева. 

Тя припомни и изказването на лидера на СДС Божидар Лукарски и заяви, че той говори с очакване ГЕРБ да ги подкрепят или президентът да им даде на тях мандата за съставяне на правителство. 

"В името на властта всичко е възможно, но Бойко Борисов не си е казал последната дума", заключи Весела Лечева.