Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

От ГЕРБ са готови за избори във всеки един момент

Това обяви Снежана Дукова в "Денят ON AIR"

30.11.2016 | 20:09 Редактор: Мария Аладжова
От ГЕРБ са готови за избори във всеки един момент

ГЕРБ е взела решение да не подкрепя Патриотичния фронт за създаване на кабинет в този парламент заради заявката на патриотите да формират кабинет с ГЕРБ и БСП в него. Това заяви в "Денят ON AIR" по  Bulgaria ON AIR Снежана Дукова от ГЕРБ. Тя беше категорична, че от ГЕРБ са готови на избори във всеки един момент.

"Тръгваш да търсиш лява подкрепа, за която не си говорил с хората, с които смяташ да управляваш, и да търсиш подкрепа е меко казано несериозно и непочтено", коментира Дукова.

"Обещахме една подкрепа, г-н Борисов я заяви, защото искаше да върне един жест за това, че патриотите, без да участват във властта, са ни подкрепяли заедно с Реформаторския блок. Всъщност те не удържаха на думите си", продължи тя.

На извънредното заседание на парламентарната група на ГЕРБ е имало сериозни аргументи в едната и в другата посока, посочи още Дукова. По думите ѝ изводът от заседанието бил, че ГЕРБ не може да дава подкрепа на всяка цена.

"Нашата подкрепа не е самоцелна, тя е заявена по програма, по приоритети, по това, което сме заложили в споразумението за управление, включително и с патриотите. Те не могат да извиват ръце по този брутален начин", коментира още народният представител.

Според нея разногласия има и между Патриотичния фронт и БСП, като последното доказателство за това е разминаването в мненията за увеличаване на минималната пенсия до 300 лева - предложение, което от БСП бяха готови да подкрепят, впоследствие обаче гласуваха минимален размер на пенсията от 200 лева.