Патриотите на разговори с ГЕРБ и БСП за ново правителство

Възможността за създаване на кабинет в този парламент разтресе партиите

30.11.2016 | 13:24 Редактор: Тодор Петров
Патриотите на разговори с ГЕРБ и БСП за ново правителство

От Патриотичния фронт обявиха отново, че са готови да приемат мандат за съставяне на правителство и смятат да проведат разговори с ГЕРБ и БСП по темата. В БСП остават категорични, че ще приемат ПФ на разговори, но няма да подкрепят нито едно правителство, предаде репортер на Bulgaria ON AIR от парламента.  

Реалната възможност да бъде създаден кабинет в рамките на този парламент разтресе Народното събрание. Въпросът е дали президентът Плевнелие ще връчи мандата за съставяне на правителство на Патриотичния фрон или Реформаторския блок. ГЕРБ и БСП вече на няколко пъти обявиха, че ще върнат мандата.

Реформаторите ще обсъдят въпроса дали да приемат мандат от президента, докато патриотите са готови да го направят. Сметките показват, че няма как да се състави правителство без ГЕРБ и БСП, като патриотите вече са готови да водят разговори и с двете партии

ДПС предупреди, че с президента Плевнелиев текат задкулисни договорки за съставяне на ново правителство. Позицията им, че новото правителство ще номинира Плевнелиев за еврокомисар.

По-късно Цветан Цветанов ще събере депутатите на ГЕРБ, за да обсъдят дали ще подкрепят евентуално ново правителство.

"Няма да подкрепяме, нито да участваме в правителство в този парламент", категоричен бе лидерът на ДСБ Радан Кънев.

Вижте реакциите на депутатите във видеото: