Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Красимир Янков: Има смесен профил на тези, които навлизат в България

Допуснато е струпването на голям брой мигранти в лагера в Харманли, каза депутатът от БСП пред Bulgaria ON AIR

25.11.2016 | 20:10 Редактор: Луиза Божинова
Красимир Янков: Има смесен профил на тези, които навлизат в България

Всички, които взимат отношение по случилото се в Харманли, говорят за екстрадиция на мигранти. Повече от година от "БСП Лява България" алармираме към изпълнителната власт, че има сменен профил на тези, които навлизат на територията на България. Алармираме, че е забавено строителството на оградата по българо-турската граница. Алармираме, че в България има над 4000 души с неясен статут, без документи, на изходяща граница също има установени повече от 12-13 хиляди за последните десет месеца.

Това каза Красимир Янков от БСП в извънредното издание на "Денят ON AIR" във връзка с размириците в бежанския център в Харманли.

По думите на Янков важното е, че е допуснато струпването на голям брой мигранти от различни националности в лагера. Според него министър Румяна Бъчварова не е на мястото си и това рефлектира върху работата на професионалистите.

"Абсурдно е да изтича информация за предположения за установяване на лица, които принадлежат към терористична организация", посочи Янков.

Запитан дали политическото говорене има вина затова да се изостри обстановката вътре в самия бежански лагер, Янков заяви, че не може българският народ да говори по тази тема, а политиците да мълчат.

"Ние сме повдигнали въпроса за важността да се знае отношението на нашите съграждани към това дали да бъдат интегрирани мигранти или те да бъдат връщани по родните си места. И това е ангажимент на изпълнителната власт - да има координация с европейските институции и с другите страни", заключи Красимир Янков пред Bulgaria ON AIR.

Целия разговор вижте във видеото: