Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Костадин Марков: Мажоритарният вот не променя системата

Според него, ако бъде прието мажоритарното гласуване, в НС ще влязат ГЕРБ, БСП и ДПС

23.11.2016 | 21:26 Редактор: Мария Аладжова
Костадин Марков: Мажоритарният вот не променя системата

Лично аз скочих още на първото внасяне в парламента, бях единственият депутат в Реформаторския блок, който гласува против мажоритарния избори и начина, по който бяха формулирани въпросите в референдума. Но след като вече имаш произнасяне на суверена, на народа, тук трябва да се замислиш - очевидно хората ти казват в огрмен процент: "Променете нещо".

Това каза в предаването "Денят ON AIR" по Bulgaria ON AIR народният представител от СДС/Реформаторския блок Костадин Марков.

"Мнението на СДС е, че трябва да се направят промени - не в пълна мажоритарна тип Англия, каквато се предлага в референдума. Може би нещо смесено - тип германската, разбира се с пипане, защото там не е фиксиран броят на депутатите", коментира още Марков относно предложеното в референдума мажоритарно гласуване в два тура.

По думите му, ако все пак парламентът гласува приемането на мажоритарната система, партиите, които ще влязат с мнозинство в НС ще са ГЕРБ, БСП и ДПС.

"Няма как очакванията на хората да се сбъднат, този мажоритарен избор не променя системата. Но ще си изпием горчивата чаша, щом така са казали, ще променяме".

Вижте пълния разговор във видеото: