Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Проф. Румен Ралчев: На родината й трябва стратегическа цел в полза на народа

Не е най-важното какво ще е преходното правителство, каза председателят на УС на НСБО пред Bulgaria ON AIR

18.11.2016 | 20:36 Редактор: Луиза Божинова
Проф. Румен Ралчев: На родината й трябва стратегическа цел в полза на народа

Не е най-важното какво ще е преходното правителство и кога. По-важното е онова, което ще бъде заложено за изпълнение като стратегия и най-накрая нашата изстрадала родина действително да има една стратегическа цел, която да се следва от всички и да е в полза на народа.

Това коментира в "Денят ON AIR" проф. Румен Ралчев, председател на УС на Националния съюз "Безопасност и охрана" (НСБО). По думите му не трябва да се влияем от това къде е завършил президентът, дали е политически обвързан с една или с друга партия, тъй като това не е най-важно.

"Онова, което очаквам е хората да мислят със собствените си глави, защото отговорността не трябва да е групова", посочи проф. Ралчев. Той подчерта, че пряката отговорност пред избирателите не трябва да се поема толкова като партийно поръчение, а действително да се пипа пулса на народа.

По отношение на референдума, проф. Ралчев каза, че телевизионният водещ Слави Трифнов е направил нещо, което други до момента не можаха.

"Подиграваха му се много, той ги респектира с това, което постигна като резултати", подчерта гостът в студиото на Владимир Сиркаров.

Във връзка с провелия се през октомври в София Международен магистрален съвет на рицарите тамплиери от цял свят, проф. Ралчев каза, че дейностите в тази сфера вървят много добре. "България беше удостоена с едно изключително внимание - повече от 170 души от целия свят, което беше нечувано посещеие на такъв тип форум", заяви той пред Bulgaria ON AIR.

Целия разговор вижте във видеото: