Ген. Ралчев: България и Европа не могат да спрат бежанците!

"Сред майките с деца има имплантирани камикадзета", каза специалистът пред Bulgaria ON AIR

08.04.2016 | 09:00 Редактор: Тодор Петров
Ген. Ралчев: България и Европа не могат да спрат бежанците!

Далеч съм от мисълта, че министрите не са наясно, какъв е съставът на бежанската вълна. Тази опасност за България и Европа е ясна, както и пълната неподготвеност на всички правителства в Европа. Още Бин Ладен пусна инструкция: "Ние ще ги бием с техните постижения". Сценарият е в ход. Естествено, има и сълзливи моменти, жени с деца. В голямата група има и хора, които наистина се нуждаят от помощ, но между тях се имплантират камикадзета. 

Това заяви в предавеното "Сутрешен блок" на Bulgaria ON AIR ген. Румен Ралчев, експерт по сигурността. 

Той говори за бежанската вълна, която залива Европа и коментира заплахата за сигурността ни.

"Европа се задъхва, това е ясно. Такова предизвикателство не е имало. Но има невъзможност да се реагира, защото се влиза в разрез с европейските ценности. Именно това нещо се използва от бежанците. Някои от тях са изпратени с цел. Но думата интеграция вече не се чува. Опитът показа, че тези хора не се интегрират и то от 50-те години на миналия век. Затварят се в собствени квартали, където нито полицията може да влиза спокойно, нито гражданите. Капсулирани общества, където е доста трудно да се проникне. Омертата е много силна традиция в тези среди и не можем да противодействаме", настоя специалистът.

На въпрос дали бежанците ще достигнат 30 млн., ген. Ралчев отговори: "За 2015 г. се дават 60 млн. мигранти в глобален мащаб - в голяма част те са от Азия и Африка. Пръскат ни малки капки от този голям водопад, който съществува. Защо са се насочили към Европа тези маси? На това трябва да си отговорим".

Според ген. Ралчев е смешно, че никой не може да преброи бежанците, а всяка държава иска просто да се освободи от тях. Той е на мнение, че Гърция би трябвало да бъде еталон за нас, като член на Шенген. 

"Гърците ще препратят една част от тези бежанци към нас. Лагерите ще изчезнат съвсем скоро, но тези хора са навсякъде. Те няма да чакат депортация, вече са плъзнали към границата. Това ще доведе до хаос от наша страна. Ние не сме в състояние да изправим войник до войник и да заградим цялата си територия, това е немислимо. Тук има намесени много интереси - преди всичко финансови. Това е един доходен бизнес, в който участват всички - престъпните групи, хора от КПП-та... Тези групи ще опитат да влязат в големите градове, най-вече в София. Софиянци се сблъскват постоянно с тези хора", коментира още Румен Ралчев.