Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Глас от ГЕРБ: Трябва ни умен служебен кабинет, но ще се гонят лични интереси

Позицията на Радан Кънев е хамелеонска, посочи Ирена Соколова в ефира на Bulgaria ON AIR

17.11.2016 | 19:50 Редактор: Тодор Петров
Глас от ГЕРБ: Трябва ни умен служебен кабинет, но ще се гонят лични интереси

Депутатът от ГЕРБ Ирена Соколова заяви в предаването "Денят ON AIR", че държавата има нужда от много умен и балансиран служебен кабинет, но сподели притеснението си, че в него ще има хора, които ще гонят лични интереси. 

"Притеснявам се други да не диктуват в слушалката", каза народният представител в студиото на Bulgaria ON AIR, визирайки хора от БСП. 

Според нея резултатът от изборите не е бил очакван от нито една политическа сила. Ирена Соколова е на мнение, че дори от БСП биха признали, че никога не са очаквали такъв резултат. 

"Ако Цачева беше победила, това щеше да означава, че хората дават вот на доверие на ГЕРБ. Ще бъде политически несъразмерно да се откажем от властта и след два дни да я приемем", каза Соколова, запитана дали има шанс ГЕРБ да участва в ново правителство преди евентуални предсрочни избори.

Тя определи позицията на лидера на ДСБ Радан Кънев като хамелеонска. 

"Ту прави политически проект, ту не прави. Не можеш да се примириш с един партньор, който всъщност е абсолютна опозиция. Днес се чу, че няма да правят нов политически формат. Дали случайно няма да са част от служебния кабинет?", коментира Ирена Соколова по темата ДСБ.

Тя добави, че е доволна от приетата от НС точка за Държавното обществено осигуряване, която е част от Бюджет 2017, както и предвидените средства за Здравната каса.

"Утре влиза за дебат големият бюджет и друг подводен камък - пенсиите", посочи Соколова и нарече абсурдно искането на патриотите минималната пенсия да стане 300 лева.