Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Десислава Танева: Не сме се подготвяли за предсрочни парламентарни избори

Ние се готвихме да направим това, което сме обявявали, каза министърът на земеделието в оставка пред Bulgaria ON AIR

16.11.2016 | 19:46 Редактор: Луиза Божинова
Десислава Танева: Не сме се подготвяли за предсрочни парламентарни избори

В никакъв случай в ГЕРБ не сме се подготвяли за предсрочни парламентарни избори. Отговорно заявявам, че сме достатъчно публични, за да мисли някой, че зад посланията, които обявяваме пред обществото, стоят някакви съвсем други цели. Ние се готвихме да направим това, което сме обявявали. Не сме имали предварителна стратегия за предсрочен вот.

Това каза министър на земеделието в оставка Десислава Танева в предаването "Денят ON AIR", след като стана ясно, че второто правителство на Бойко Борисов вече е в историята. Оставката бе приета с 218 гласа гласа "за", като беше внесена в понеделник, в нощта на балотажа, когато стана ясно, че кандидат-президентската двойка на ГЕРБ Цачева - Манушев губи изборите.

"Милион и триста души близо на балотажа са подкрепили кандидат-президентската двойка на ГЕРБ и са гласували като вот на доверие за правителството. Освен да бъда задължена и благодарна на хората, които са ни подкрепили в едни трудни избори, нямам какво да направя", подчерта Танева в студиото на Кузман Илиев.

Министърът в оставка заяви, че е водила сектор "Земеделие" с четиригодишна перспектива и за нея най-важното е оттук насетне да има приемственост.

"Ще положа всички усилия на моя наследник, включително и в служебния кабинет, да обясня докъде сме стигнали и накъде трябва да вървим", посочи Танева пред Bulgaria ON AIR. Тя обаче е категорична, че не би станала част от служебен кабинет. "Въпрос на лоялност е, че аз мога да бъда министър само като част от политическа програма на правителство, съставено от ГЕРБ."