Ще поеме ли негативите служебното правителство?

Това са опасни игри на политика, каза пред Bulgaria ON AIR служеният премиер Ренета Инджова

16.11.2016 | 17:36
Ще поеме ли негативите служебното правителство?

Започнаха да използват служебните кабинети всеки път, когато се предизвика политическа криза. Това е оправдание за грешките, които се правят в управлението, особено когато количеството грешки води до президентски избори, до криза в парламента и в парламентаризма. Това каза в извънредното студио по Bulgaria ON AIR служебният премиер /1994-1995/ Ренета Инджова.

По думите й парламентарното представителство не се е отказало да работи все едно, че изборите са утре и когато са на власт, и когато си отиват, те водят предизборна пропаганда.

"Служебното правителство ще поеме негативите на неща, които другите са свършили. На парламентарната трибуна никой не поема нито отговорността, нито инициативата да каже пред какви изпитания ще бъде поставен този служебен кабинет", заяви Инджова. 

Тя посочи, че има смяна караула в президентството, което предполага ограничени правомощия на досегашния президент.

Според нея капаните за служебното правителство са ясни, но никой не смее да ги коментира.

"В парламентарните групи само се обещава. Като се каже популизъм, това не са всички земни грехове, това е работа с един ограбен народ.Ражда се една световна революция на онези, които са онеправдани. Въртим се един кръг", заяви Инджова.

Тя е категорична, че служебният кабинет ще трябва да удържи на този натиск. 

Според Инджова свикване на Велико Народно събрание е възможно, защото в политиката всичко е възможно.

"Нашият избирател отиде на избори, пусна бюлетина и вече не дава вид да се интересува оттук нататък какво става", смята служебният премиер.

Инджова каза, че "българският народ е оставен на кучетата".

"Цялата работа е театрална. Това са опасни игри на политика. Играенето на политика днес може да се окаже една постановка с много скъпи билети", заключи Ренета Инджова.

/очаквайте видео/