Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Мехмед Дикме за референдума: 3 млн. души срещу 240 депутати - сериозен двубой

Проблемът на ДПС се казва Ахмед Доган, категоричен е бившият министър на земеделието

07.11.2016 | 20:30 Редактор: Тодор Петров
Мехмед Дикме за референдума: 3 млн. души срещу 240 депутати - сериозен двубой

Бившият министър на земеделието Мехмед Дикме прогнозира в "Денят ON AIR" интересна политическа зима и посъветва политиците да не подценяват влиянието на Слави Трифонов, който инициира националния референдум.

"Събраха се много хора на митинга му. Половината да се съберат пред парламента, всяко едно правителство ще падне. На фона на 3 млн. души, които казаха "Искаме промяна в системата", да се опълчат 240 депутати, ще се получи много сериозен двубой", категоричен бе гостът на Bulgaria ON AIR.

Мехмед Дикме добави, че се очертават нови парламентарни избори и нови политически играчи. Той посъветва премиера и политиците да търсят диалог с обществото и посочи, че е по-добре да се свика Велико народно събрание.

Гостът на телевизията алармира, че времената са взривоопасни, а политиците трябва да пренебрегнат личните си отношения и да потърсят диалог с опонентите си. 

Мехмед Дикме коментира и състоянието на ДПС, както и разпределянето на гласовете на партията на тези избори.

"Проблемът на ДПС е един единствен и той се казва Ахмед Доган. Днес името Ахмед Доган превръща ДПС в нежелан партньор. България има необходимост от партия като ДПС, но тя ще бъде много по-добре без Доган", каза бившият министър.

По думите му младите избиратели не са гласували за ДПС, а парията за пръв път е паднала под 40 хил. гласа в Кърджалийско. 

"Гласовете на ГЕРБ от ДПС стигнаха над 18 хил. Местан има своята роля Цачева и ГЕРБ да получат тези гласове", открои Дикме.