Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Филип Попов: Видя се, че Давид може да победи Голиат

От ГЕРБ внушават страх за дестабилизация, но уплашените са те, настоя депутатът от БСП в "Денят ON AIR"

07.11.2016 | 20:09 Редактор: Тодор Петров
Филип Попов: Видя се, че Давид може да победи Голиат

Депутатът от БСП Филип Попов каза в предаването "Денят ON AIR", че резултатите от първия тур на президентските избори са показали, че Давид може да победи Голиат. Той настоя, че БСП не води битка, а ГЕРБ води такава срещу народа и ще я загуби.

"Те водят битка срещу народа, който мъкне безмълвно окови, но когато ги захвърли, тази битка е загубена. Уплашените са те, защото подкрепа на ген. Румен Радев дадоха хора, на които им омръзна да бъдат мачкани. 5% от членовете на ГЕРБ също са гласували за Радев", посочи гостът на Bulgaria ON AIR.

По думите му в лицето на Радев хората са видяли човек, който ще защитава техните интереси и достойнство от управляващите. "Очевидно не намират това в Цецка Цачева", открои депутатът от БСП.

"Внушават страх в хората за дестабилизация. Аз не виждам къде имаме стабилност в момента. Използваха властта като власт, а не като управление. Затова беше този вот срещу политиката, която изповядват. Възгордяха се и подцениха българския гражданин", каза още гостът в студиото на Владимир Сиркаров.

Филип Попов е убеден, че е наложително да има предсрочни парламентарни избори и добави, че от БСП са готови за такива. Той категорично отрече възможността БСП да управлява с ГЕРБ. 

"Не сме потърсили и няма да търсим подкрепа от АБВ. Гнусно е да молиш друг политически лидер да излезе и да призове да се гласува за кандидат, срещу когото той е бил на първи тур", каза още народният представител.