Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Красимир Янков: Едва ли на първи тур ще се реши кой да бъде президент

Очакваме на балотаж да бъдат ген. Румен Радев и Цецка Цачева, каза депутатът от БСП пред Bulgaria ON AIR

03.11.2016 | 20:08 Редактор: Луиза Божинова
Красимир Янков: Едва ли на първи тур ще се реши кой да бъде президент

Апелирам всички български граждани да упражнят своето право на вот и да решат със своя глас изхода от тази президентска надпревара. Това каза народният представител от БСП Красимир Янков в предаването "Денят ON AIR". "При толкова много кандидат-президентски двойки, едва ли на първи тур ще бъде решено кой да бъде президент и вицепрезидент на България. Очакваме на балотаж да бъдат ген. Румен Радев и кандидатът на ГЕРБ Цецка Цачева", допълни Янков в ефир.

По думите му има две партии, които имат членове и електорат, на който може да влияе партийното ръководство и тези две партии са излъчили кандидатите, които ще се явят на балотажа.

"Всички други кандидати и политически ръководства няма да могат да повлияят с решенията си на избирателите, които в неделя са се явили на изборите", коментира Янков в студиото на Владимир Сиркаров.

Народният представител заяви, че стратегията на ГЕРБ е силен партиен вот, докато БСП разчита на волята на всички български граждани.

"Ние сме застанали зад това да обезпечим волята на българските граждани", подчерта той пред Bulgaria ON AIR.

Янков е уверен, че много български граждани ще дадат доверието си на кандидат-президентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова.

"Генерал Радев се предпочита, защото той освен йерархично да е израствал в кариерата, в българската армия, няма за какво друго да бъде обвинен. Той се е клел да служи на България и е изпълнявал тази клетва", настоя Янков. "Нашият призив е още на първи тур към всички български граждани - изключително важно е да се постигне един резултат, в който хората да повярват, че промяната предстои на следващия тур."

Вижте във видеото целия разговор: