България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Красимир Янков: БСП предлага алтернатива, иска предсрочен вот

Имаме диалог с АБВ, каза той в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR

25.05.2016 | 08:46 Редактор: Мария Аладжова
Красимир Янков: БСП предлага алтернатива, иска предсрочен вот

БСП ще направи анализ на проблемните сектори в държавата и ще предложи алтернатива, каза в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR депутатът от БСП Красимир Янков в отговор на въпрос каква ще бъде оттук нататък стратегията на Столетницата под егидата на новия председател Корнелия Нинова.

"Обръщаме отношението си към хората", обяви Янков. - "Виждате, че много кръгове имат интерес политиката да е лоша дума. Искаме да върнем доверието на хората към политическите партии. Въвеждаме човека в центъра на нашите предложения", каза той.

От БСП все още не са избрали кандидат-президентската си двойка. По думите на Янков през следващия месец предстои въпросът да бъде обсъден вътрешнопартийно с допитване до всеки депутат.

Който и да бъде предложен обаче, стратегията на БСП остава непоклатима, увери Янков, а именно - сваляна не кабинета "Борисов" 2 и предсрочни избори: "Ние сме на мнение, че кризите, които се създадоха в отделните сектори, са заради управлението на Борисов".

"Ние ще посочим грешките, ще посочим и алтернативата. Създаването на алетрнатива на това управление ще предизвика и предсрочни избори", каза още той.

На въпрос дали БСП ще влязат в коалиция с АБВ, Красимир Янков отговори: "Чакайте да видим дали АБВ са лява партия. Преди изборите те влязоха в десния кабинет. Ние никога не сме спирали да си говорим като колеги, имаме диалог с тях", заключи той.