До месец БСП организира вътрешнопартийно допитване за президентския вот

От партията искат предсрочни избори, съобщи Корнелия Нинова

23.05.2016 | 12:15
Bulgaria ON AIR, Архив

До един месец организираме вътрешнопартийно допитване за президентските избори - всеки член на БСП е важно да си каже мнението. Това съобщи лидерът на левицата Корнелия Нинова, цитирана от пресцентъра на партията. По думите й никой в партията няма да взима решения в тесен кръг, задкулисно, по такива важни решения. Хората ни трябва да знаят, че от тях зависи политиката.

Правителството на Борисов е вредно и всяка минута с него е загуба за българите, защото загробва държавата финансово, икономиката не върви, а социалната сфера е напълно замразена, коментира още Нинова. Тя потвърди, че от БСП искат предсрочни избори, "тъй като тази политическа нестабилност и пазарлъци не могат да продължават".

"Постоянната караница между партньорите в това управление първо създава несигурност у българите тук и инвеститорите отвън, икономиката не тръгва. Второто, ние не правим в парламента политиката и закони за групи българи. В момента политика се прави за определени партии", каза още Нинова и призова другите партии да не бабуват и да не врачуват, защото, "дали БСП е готова за избори, зависи само от нас и ние ще се подготвим за тези избори".

Пред БСП има три цели, очерта Нинова. По думите й първата е стягане на организацията - с последователна, неотстъпчива и почтена политика си връщаме онези, които разочаровахме, както и други хората, които са вляво, но досега не харесваха БСП.

Втората задача е изготвянето на национален план, който е различен от този на Борисов, и който е изготвен с авторитетите на България, с учени, с експерти. "Трета цел - реализираме този план без да отстъпваме от него. За тази цел трябва да спечелим изборите", обясни Нинова.

При формирането на Изпълнителното бюро, Нинова посочи, че е заложила на няколко принципа - да има различни хора, да има опоненти - хора, които са я критикували, дори и в сегашната й кампания. Тя благодари на Стефан Данаилов за приетата покана да стане нейн заместник и коментира предупреждението му да внимава с обкръжението: "Преди конгреса имаше много манипулации и внушения - че съм човек на бизнеса, че преговарям с Борисов, че имаме предварително уговорки с АБВ за коалиция. Всичко това беше лъжа, но то повлия и на мнението на обществото, и на конгреса". По думите й Стефан Данаилов е моралният коректив на всички.