Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

160 млн. евро за опазване на границите ни не са малко, заяви Димитър Лазаров

Кои са стълбовете за борба с тероризма? Коментар на народния представител от ГЕРБ пред Bulgaria ON AIR

29.09.2016 | 20:05 Редактор: Луиза Божинова
160 млн. евро за опазване на границите ни не са малко, заяви Димитър Лазаров

Председателят на парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов организира кръгла маса по темите за заплахите от тероризъм и борбата, свързана с реакции и превенции. Димитър Лазаров от ГЕРБ е един от присъстващите. В предаването "Денят ON AIR" той каза, че есенцията на разговора е, че предстоят промени в законодателството и вече се изоставя подходът всяка една държава сама да трябва да организира своята вътрешна сигурност.

"Друго важно, което се повтаря при такива международни срещи, е службите да обменят информация, що се касае до лица, съпричастни към терористична дейност", посочи народният представител в ефира на Bulgaria ON AIR.

По отношение на отпуснатите от Брюксел 160 милиона евро за охрана по границите ни, Димитър Лазаров заяви, че не мисли, че сумата е малко на този етап.

"Немалко средства се отделят и от българския бюджет за изграждане на преградното съоръжение", коментира той.

Във връзка с използването на СРС-та Лазаров каза, че за миналата и по-миналата година то чувствително е намаляло.

За издигането на Кристалина Георгиева за кандидат за генерален секретар на ООН, Лазаров заяви, че предстои гласуване и тогава ще се види какъв е отзвукът и какви ще бъдат резултатите от държавите, които гласуват.

"Поне предходните представители на една от балканските държави се отказа, след като видя, че има неубедителни резултати от надпреварата. Така че е нормално да има и такова решение от страна на Ирина Бокова. В крайна сметка Кристалина Георгиева официално е кандидатът на българското правителство", заключи той.

Цялото интервю вижте във видеото: