Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Доц. Милен Михов за оградата по границата: Скъпо, но важно съоръжение

Ако бъдем залети от мигрантска вълна означава крах - на финансовата и социалната ни система, на реформите в образованието и здравеопазването

08.09.2016 | 20:10 Редактор: Ирина Георгиева
Доц. Милен Михов за оградата по границата: Скъпо, но важно съоръжение

"В края на 2014 г. ПГ на "Патриотичния фронт" (ПФ) инициира и успя да убеди своите партньори в необходимостта от законодателни промени, които да ускорят изграждането на защитното съоръжение по южната ни граница или както е популярна - "оградата". Тогава някои политически партии, най-вече шумните представители на ДПС, ни обвиняваха, че се ограждаме с огради, че вървим срещу евроатлантическите ценности, плюс дежурните обвинения за ксенофобия. Днес е очевидно, че ако България не беше предприела изграждането на това скъпо, но изключително важно съоръжение, проблемите с бежанската вълна щяха да бъдат изключително големи."

Така започна коментарът си депутатът от ПФ Милен Михов в Денят ON AIR. Той отбеляза, че "за съжаление" съоръжението не е довършено и това е сигнал към правителството.

Ако България бъде залята от мигрантска вълна - това означава крах на финансовата ни система, крах на социалната ни система, крах на всичките ни надежди за реформиране на здравеопазването, образованието, прогнозира доц. Михов.

"Тези дни беше обявено едно число, че близо 1 млн. мигранти вече са вързани за социалната система на Германия и това е голям проблем. Но дори и да пребивават в България като емигранти или като бежанци, самото им физическо осигуряване поставя под въпрос финансовата стабилност и бюджета на страната. А оттам следва и краха на споменатите системи", припомни депутатът.

По думите му една бежанска вълна в България поставя и други вторични проблеми - за сигурността, за спокойствието, за туризма.

Запитан дали тонът ни към Турция е остър, той отвърна, че е реалистичен.

"С Турция трябва да се говори от позицията на европейска държава, зад която стои ЕС. С Турция ясно трябва да се говори кои са българските интереси и когато те се отстояват, няма как да бъдат отчитани. Трябва да се държи една позиция на равнопоставеност и откровено поставяне на проблемите пред управлението", посочи той.

В студиото на Владимир Сиркаров, доц. Милен Михов коментира и предстоящите президентски избори. Той е убеден, че Красимир Каракачанов и Явор Нотев могат да спечелят битката за "Дондуков" 2. 

"Те бяха първата ясно представена кандидат-президентска двойка, подкрепена от обединените патриоти в лицето на "Атака", НФСБ и ВМРО", припомни още доц. Михов.

"Само обединените, съюзени патриотични сили могат да променят съществуващото статукво. Само те са в позицията да победят БСП на първия тур и да спечелят президентските избори", добави той.

 


2
1 rate up comment rate down comment 0
Monica_St
преди 7 години
Това не са само бежанци. Това са бежанци с Ислам в главите си. А почти всички знаем, че Мохамед на 54г. се оженил за 9г. Айше. Това е болно състояние- педофилия. Цялото му учение Ислям е болстно състояние на педофил, войнолюбие и омраза. Вижте културите мюсюлманските държави. Ненормална работа. Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
Monica_St
преди 7 години
Оградата трябва непременно да се построи и то над световните стандарти. Граничните войски да се учетворят и да се пазят по-добре от колкото при социализма. Ако тия мюсюлмани навлязат ще трябва да се сбогуваме със спокойствието си. Сигнализирай за неуместен коментар