Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Лошият език на Тръмп го обрича на провал срещу Клинтън

Самите републиканци се обърнаха срещу Доналд, коментира политическият анализатор Мартин Табаков за Bulgaria ON AIR

10.08.2016 | 20:31 Редактор: Тодор Петров
Лошият език на Тръмп го обрича на провал срещу Клинтън

Доналд Тръмп ще загуби президентската битка срещу Хилари Клинтън, заради непремерени изказвания, които оказват влияние върху електората му.

Това мнение сподели в Денят ON AIR политическият анализатор Мартин Табаков, който коментира сътресенията в кампанията на милиардера и електоралните нагласи зад океана.

"Шегата, че Хилари Клинтън едва ли не трябва да бъде убита, е апогеят на изказванията, които се отразяват зле на Доналд Тръмп", посочи анализаторът в контекста на изказването на кандидата на републиканците, че "Клинтън е от компетентността на хората, които разполагат с оръжия".

Мартин Табаков даде пример и с размяната на реплики между Тръмп и родители на загинал американски войник, които се приемат негативно дори от самите републиканци. 

"Няколко пъти имаше призиви да се съобразява с партията и своя език. Непремерените му изказвания оказват влияние върху електората и вече изостава на цели 10 пункта от Хилари", поясни гостът в студиото на Кузман Илиев.

Той посочи политическата неопитност на Тръмп, като причина за непремерените му  изказвания. По този повод зачестиха случаите знакови републиканци да се дистанцират от Тръмп.

"Републиканците опитаха да сключат сделка с Тръмп, но Тед Круз и редица имена не го подкрепиха. Партията няма да отиде единна на тези избори и това обрича нейния резултат. Изборите в САЩ се решават в 5 до 7 щата. В повечето от тези щати Клинтън има видима преднина пред Тръмп", внесе повече яснота Мартин Табаков.

Той е на мнение, че дори изтеклите имейли на Клинтън не са рефлектирали толкова негативно върху нея, както изказванията на Тръмп срещу самия него.