Тръмп намекна за атака срещу Клинтън?

Милиардерът с пореден недообмислен коментар

10.08.2016 | 14:46 Редактор: Ирина Георгиева
Тръмп намекна за атака срещу Клинтън?

За пореден път кандидатът на републиканците за президент на САЩ Доналд Тръмп отправи остри нападки към основния си опонент за Белия дом Хилари Клинтън. Този път обаче изказването му беше наистина безпрецедентно - Тръмп намекна на среща със симпатизанти, че съперничката му може да бъде ....застреляна....

В поредния си недообмислен коментар в Северна Каролина, Тръмп каза, че Клинтън ще назначи либерални съдии във Върховния съд, които ще отнемат конституционното право на американците да носят оръжие. 

Повод за острите му критики стана кампанията на Клинтън за засилване на контрола върху притежаването на лично оръжие в страната. Тя отдавна призовава да се вземат мерки след зачестилите случаи на насилие и масови убийства в страната, но за целта трябва да се внесат промени по Втората поправка в Конституцията на САЩ, която гарантира на американците правото да притежават огнестрелно оръжие. 

"Хилари иска да внесе промени във Втората поправка в конституцията на САЩ. Ако тя трябва да избира съдиите си, нищо не можете да сторите. Макар че, не знам, може би хората от Втората поправка има какво да направят", заяви Тръмп пред симпатизантите си. 

Малко след като от предизборния щаб на демократите реагираха на думите на милиардера, Тръмп официално отрече да е намеквал за насилие с думите си. 

Междувременно обаче снимка на кандидата на демократите Хилари Клинтън, на която се вижда, че тя се нуждае от помощ, за да изкачи няколко стъпала, сериозно притесни поддръжниците й. В редиците на Демократическата партия започнаха да си задават въпроса дали бившата първа дама не е болна. Малко по-късно стана ясно, че снимката е направена преди половин година, когато бившата първа дама на САЩ се подхлъзна по стъпалата.