Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Няма инвестиции, защото липсва доверие в политическата ни система

Симеон Сакскобурготски е най-подходящият президент, посочи пред Bulgaria ON AIR бившият депутат от НДСВ Весела Драганова

12.07.2016 | 20:35 Редактор: Тодор Петров
Няма инвестиции, защото липсва доверие в политическата ни система

Средният българин го няма вече - има много богати и много бедни. България е една от държавите с най-нисък корпоративен или подоходен данък, но липсват инвестиции или те са много малки. Това означава, че инвеститорите нямат доверие в политическата система. Управляващите трябва да разширяват полето и да работят за икономическия просперитет на държавата. 

По този начин бившият народен представител от НДСВ Весела Драганова коментира обстановката в страната в предаването Денят ON AIR. Тя подчерта, че за четирите години между 2001-2005 г. сме успели да влезем в НАТО, ЕС и да синхронизираме законодателството си.

"Много хора започват да си спомнят какво е било между 2001-2005 г. Тогава растяха всички показатели, а сега се въртим в един кръг - не слизаме надолу, но и не се качваме нагоре. Зациклянето не е полезно за никого", добави председателят на  Партията на българските жени.

Весела Драганова призна, че Партия на българските жени има желание да работи за консервативния модел в България. На въпрос има ли почва у нас за консервативната идея, тя отговори: Имахме дискусия с евродепутати по тази тема. Тази идея е със стари корени в България, консерватори са управлявали държавата по царско време. 

Гостът в студиото на Кузман Илиев обясни, че в основата на консверватизма е поставен човекът - свободата, защитата на имуществото му, премахва се голямата бюрокрация и има работа за хората, залага се на ценностите и традициите. Използват се всички ресурси в държавата, за да се развива икономиката, стана ясно още от думите на бившият депутат.

Весела Драганова коментира и предстоящите президентски избори.

ова е последният шанс, в който можем да използваме личността на Симеон Сакскобурготски. Човекът, който може да изведе България на по-различно ниво. За съжаление всички партии искат да имат партийни кандидати за президент. За ГЕРБ не е здравословно да консумира цялата власт в държавата", обясни Драганова.