Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Успехът на талантливия футболист се крие в отборната игра

Бившият директор на "Милан" Роберто Патраси ексклузивно пред Bulgaria ON AIR

10.05.2016 | 21:03 Редактор: Мария Аладжова
Успехът на талантливия футболист се крие в отборната игра

Освен талантът, от изключително значение за успеха на един футболист е и отборната игра. Това каза пред Bulgaria ON AIR Роберто Патраси, откривател на таланти и бивш директор във футболния клуб Milan. Патраси е един от лекторите, които ще вземат участие в конференцията „Образование и Бизнес - бъдещите лидери", организирана съвместно от Bulgaria ON AIR и Bloomberg TV Bulgaria. 

За да бъде талантлив един футболист, човекът, който го открие, трябва да има око за таланти и да бъде ангажиран и последователен, тъй като е много важно къде ще отиде да играе след това, каза още Патраси.

Що се касае до българската футболна школа и дали българските футболисти могат да пробият с игра в някой от големите европейски отбори, той заяви:

"Зависи от обучението, от школата и каква е мисията на дадения клуб. Много трудно е един талантлив български футболист да стане завършен футболист. Липсва тази школа на клубовете ЦСКА и Левски, които могат да достигнат големите нива във вутбола. През 94-та година България достигна до полуфинал в САЩ благодарение на тази школа, на тази ангажираност на държавата, както и на треньорите", коментира още той.

Целият коментар - във видеото!


Роберто Патраси е завършил право и политически науки в Университета в Мачерата, Италия.

Специализира административно право в Университета в Болоня. През 1993 се дипломира в университета в Урбино, Италия, специалност социология, а през 1997 завършва курс по мениджмънт към фирменото училище на Бокони и магистратура в Университета Бокони, Милано по медицинско право /2010/.

Работил е  в  публичната администрация на Министерството на правосъдието на Италия.

 От 1987 до 2013  е директор във футболен клуб Milan, като заема различни длъжности – Директор и главен отговорник на детско-юношеският сектор на Милан, Директор и отговорник в сектора по привличане на играчи .

Бил е и институционален отговорник в детско юношеския сектор на футболния клуб.

В последните няколко години е правен съветник на футболната федерация на Италия по закона за спорта за начинаещи и в сектора спортни игрища и терени от изкуствена настилка.