Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Тед Круз вече няма шанс срещу Доналд Тръмп

Политическият анализатор Мартин Табаков коментира за Bulgaria ON AIR изборната надпревара в САЩ

21.04.2016 | 20:03 Редактор: Тодор Петров
Тед Круз вече няма шанс срещу Доналд Тръмп

Доналд Тръмп победи с по-голяма разлика от очакваното, това е малко необичайно. Тед Круз вече няма шанс да спечели номинацията на републиканците. Иначе нищо неочаквано не се случи на първичните избори в Ню Йорк. 

Това заяви за предаването "Денят" на Bulgaria ON AIR политическият анализатор Мартин Табаков, който коментира надпреварата за президентските номинации в САЩ.

Според него спечелените първични избори в Ню Йорк от Хилъри Клинтън и Доналд Тръмп, съответно при демократите и републиканците, са напълно очаквани.

"Клинтън от години има изградени структури там, които работят за нея. Тръмп печели почти всички делегати с този процент, който взе в Ню Йорк. Двамата са фаворитите на своите партии, това е ясно. Тед Круз вече няма шанс да спечели номинацията на републиканците. Трудно е да говорим за обединение при републиканците, а по-скоро има допълнително засилване на конкуренцията. Джон Кейсик и Тед Круз са прекалено различни, но шансът на всеки от тях минава през отворената конвенция - Тръмп да няма мнозинството, след което идва една сложна процедура", обясни Мартин Табаков.

Вижте всичко по темата във видеото: