Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Венко Сабрутев: Всяка година преди изборите едно и също - арести, пачки, заплахи

"Българските служби трябва да работят за хората, а не за рекет и заплахи", заяви депутатът от ПП-ДБ

12.04.2024 | 19:37 Редактор: Толя Стоянова

Г-н Гвоздейков вече не е част от ПП-ДБ. За да го изключим от партията, той направи необходимото, за да загуби нашето доверие. Ние ясно искаме да се дистанцираме от него. Той избра да отиде в служебния кабинет. Това заяви депутатът от ПП-ДБ Венко Сабрутев в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му "сглобката" се е разглобила заради споразумението, което не искаха ПП-ДБ да подпишат.

"Притеснява ме подходът на службите. Всяка година преди началото на избори стават едни и същи неща - показни арести, пачки, заплахи. Мафията не позволи на България да се направят необходимите реформи. Говорим и за ДПС, и за ГЕРБ. Ключовият въпрос е какво искат българските граждани. Властта е в хората, не е в политиците. Обещахме Еврозона, обещахме Шенген. На вратата на Еврозоната сме, а полетът София-Париж вече е като полета София-Варна", каза Сабрутев пред Bulgaria ON AIR.

Той обясни, че работата на прокуратурата е, ако има престъпление - да го защити в съда. По думите му няма реално обвинение срещу бившия секретар на МВР Живко Коцев и уточни, че го привличат в съда като свидетел, а не като обвиняем. Сабрутев е категоричен, че българските служби трябва да работят за хората, а не за рекет и заплахи.

"България има стабилна допълнителна финансова обезпеченост, която дава възможност дори и да се случи нещо катаклично в икономиката - да го посрещнем. Трябва да си припомним резултатите по време на управлението на акад. Денков - спокойствие в държавата, бизнесът работеше необезпокоявано, доходите растяха изпреварващо инфлацията. Българските граждани искат качество на живот", заяви депутатът от ПП-ДБ.

На въпрос дали ПП-ДБ ще говорят с ГЕРБ-СДС след изборите, Сабрутев отговори, че ще се срещнат с всички, които искат да изпълняват реформите, на които ПП-ДБ държат. По думите му ГЕРБ са се отдръпнали и са избягали от тези реформи.

Гледайте целия разговор във видеото.