Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Плугчиева: Инвестициите са на дъното, всичко се върти около парите

"Надявам се най-накрая българското общество да бъде печелившо", заяви бившият вицепремиер по европейските фондове

01.04.2024 | 20:00 Редактор: Толя Стоянова

Последните 9 месеца станахме заложници на политически фарс, без да имаме възможност да напуснем залата. Тази кампания се очаква да бъде пинг-понг размяна на вина. Тъй като няма резултати, с които да се похвалят, остава алтернативата да има нападки и прехвърляне на отговорността за неуспехите. Това коментира бившият вицепремиер по европейските фондове Меглена Плугчиева в студиото на "Денят ON AIR".

По думите ѝ управляващите са преминати всякакви граници - и морални, и законови. Тя призова като общество да не се примиряваме с "тази ненормалност, която тече в политическия живот".

"Бизнесът твърди, че инвестициите са на дъното, икономическият климат е влошен. Пораженията и вредите, които бяха нанесени в отделни политики, са големи и те трябва да бъдат поправени. Асен Василев е един от хората, които нанесе проблеми на държавата - посегна на Държавния поземлен фонд, за да попълни бюджета, а сега има ново посегателство върху горите. Това е безценен ресурс, който расте 100-150 години и едва тогава може да се сече. Вместо да залесяваме, да опазваме, Асен Василев предлага държавните горски предприятия да бъдат превърнати в еднолични акционерни дружества, което означава, че са заплашени от фалит и ликвидация, а водеща ще бъде печалбата. Всичко се върти около парите", каза Плугчиева пред Bulgaria ON AIR.

Според нея не бива да се примиряваме и да смятаме, че нищо няма да се промени. Тя е на мнение, че на предстоящите избори ще има по-висока избирателна активност и добави, че очаква опозицията да събере по-висок процент от гласовете.

"Надявам се най-накрая българското общество да бъде печелившо. С последния умел ход на Борисов ГЕРБ ще бъде сред печелившите. Очаквам опозицията да спечели, но ще се включат и нови субекти като Кузман Илиев. Очаквам в ИТН, "Възраждане" и БСП да има раздвижване", коментира Плугчиева.

Гледайте целия разговор във видеото.