Главчев: Ще работя за избори 2 в 1, не съм се чувал отдавна с Борисов

"Стартирам отсега разговорите", каза определеният от президента кандидат за служебен премиер

30.03.2024 | 16:32 Редактор: Искра Ангелова
Главчев: Ще работя за избори 2 в 1, не съм се чувал отдавна с Борисов

Няма как да съм готов с кабинет. Вчера разбрах за мандата. Няма срок за кабинет в Конституцията, но и при президента стана въпрос, че разумният срок е една седмица. Това каза пред журналисти определеният от президента кандидат за служебен премиер Димитър Главчев.

"Ще търся министрите по министерствата, ще търся министри, които са експерти, равноотдалечени от всички политически сили и хора, които не са компрометирани. В самите министерства има такива експерти, които ще се нагърбят с тази нелека задача. Стартирам отсега разговорите", допълни той.

Главчев заяви, че ще работи за избори 2 в 1, за да се спестят средства и време на избирателите. Той допълни, че ще подходи отговорно към задачата, тъй като не желае да се стига до конституционна криза.

"Още в понеделник ще подам заявление за неплатен отпуск в Съдебната палата. Не сме се чували и виждали отдавна с Борисов, когато ме избраха за председател на Сметната палата в Народното събрание, когато се видях и с всички народни представители. Бих се срещал с всеки, с когото имаме да вършим нещо в полза на гражданите", призна той.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR