Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Журналист: Борисов не е момче на повикване, отговорността е на Мария Габриел

"Достойнството в политиката изчезна", каза Петьо Блъсков

19.03.2024 | 20:06 Редактор: Толя Стоянова

Универсалното лекарство на демокрацията се нарича избори. Още Библията казва, че заченатото в грях, ще се роди в безчестие. Ако е вярно, че хората от ПП-ДБ не са били питани и са сложени в списъка, това е раждане на тези отношения в безчестие. Честта в благородническия смисъл. Достойнството в политиката изчезна. В политиката трябва да има чест и достойнство. Има политически ред и стойности, които трябва да бъдат спазвани. Пълната глупост беше да се нарича това нещо (не)коалиция или сглобка, можеха да вкарат интелигентност. Това коментира журналистът Петьо Блъсков в студиото на "Денят ON AIR".

Той уточни, че според новите промени в Конституцията правителството трябва да се избира заедно с лидера на най-голямата политическа сила. В случая това е ГЕРБ-СДС в лицето на Бойко Борисов.

"Пораженията ще бъдат тежки. Хората са обидени от това поведение. Държат се така все едно няма народ. Само за себе си говорят. Трябва благородство, много мъдрост", заяви Блъсков в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му управляващите са можели да помислят повече, тъй като са имали време за разговори от септември досега.

"Започнаха с грях, трябваше всичко да изяснят, за да има ред. Тъжното е, че на следващи парламентарни избори активността ще падне още повече. Ще имаме ниско легитимен парламент. Това от своя страна дава възможност за развитие на други болести в организма на държавата. Ако Радев оттегли Указа, катастрофата ще бъде пълна", добави журналистът.

Той отбеляза, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов "не е момче на повикване", а е казал, че отговорността е на Мария Габриел. В заключение Блъсков цитира думите на Борисов: "Ако тя си одобри правителството - аз го приемам".

Гледайте целия разговор във видеото.