Само Христо Иванов е одобрил коалиционното споразумение на Мария Габриел

"България не може да бъде изпратена на нови избори", заяви номинираната от ГЕРБ за премиер

19.03.2024 | 17:09 Редактор: Толя Стоянова

В последните 9 месеца работих само за защитата на интересите на България. Има нужда от стабилно правителство. Към този въпрос за състав на правителство съм подходила с моята отговорност пред българските граждани. Разчитам на това, че давам ясна заявка, че отговорността е споделена въз основа на принципи и приоритети. Това заяви номинираната от ГЕРБ за премиер Мария Габриел на излизане от президентството.

"На България ѝ трябва правителство. Видяхте, че и по време на преговорите стана ясно, че нямаме различия с ПП-ДБ за съдебна реформа, регулатори и борба с корупцията. Искам да се развиват регионите", каза Габриел.

"В този момент България не може да бъде изпратена на нови избори. В кабинета има хора с опит - с парламентарен, с управленски. Има хора, зад които стои и ПГ на ГЕРБ и ПГ на ПП-ДБ. Споразумението с ПП-ДБ лично аз съм го подписала преди два дни", уточни тя.

От думите на Рая Назарян от ГЕРБ стана ясно, че само съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов е одобрил коалиционното споразумение на ГЕРБ и ПП-ДБ.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)