"Радев да оттегли указа си"! Петков: Габриел се поддаде на натиска на Борисов

"Има риск Радев да участва в нарушаване на Конституцията", апелира Атанас Атанасов

19.03.2024 | 18:43 Редактор: Искра Ангелова

Всички тези месеци имах базово доверие на Габриел, днес то беше безвъзвратно загубено. Тя се поддаде на натиск на Борисов и на Пеевски, предполагам. Това заяви съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков.

"Тя показа, че няма качествата да бъде премиер, за да бъдеш премиер - трябва да имаш смелост, лидерски умения и да не се навеждат. Жал ми е за нея", допълни Петков.

"За Борисов ме е срам, защото през всичките тези дни той не се появи за ден, за да преговаря с нас. Не вдигаше телефоните си, нямаше го. Той използва 4 жени, криейки се зад, защото нямаше мъжеството да застане на масата и да каже: "Аз не мога да приема или не мога да приема този кабинет". Днес той избра своите страхове и зависимости, може би своята дружба с Пеевски пред България", категоричен бе бившият премиер.

"Бяхме добронамерени. Има риск Радев да участва в нарушаване на Конституцията. Призоваваме господин Радев да оттегли указа си", подчерта съпредседателят на "Демократична България" - Атанас Атанасов.

"Свидетели сме на една от най-големите фалшификации в съвременната българска политическа история. Аз съм вписан като министър в кабинет без да съм съгласието си. Това е акт или на наглост, или на безпардонност, или на безобразие, който един човек, който иска да стане премиер, не може да си позволи", възмути се съпредседателят на ПП-ДБ Асен Василев.

"Вместо красивите думи от Европа, посочи Василев, видяхме селски тарикатлъци. Това е поругаване на всичко, за което ние се борим като правова държава", каза още той.

Василев определи Мария Габриел като "може би най-новото и най-красивото лице на мафията в България".

Вижте повече в репортажа.   

Снимка: БГНЕС


2
0 rate up comment rate down comment 0
тТт
преди 1 месец
Никакво отегляне на "указа" на президента!!!! ПП и лидерите му с двойно гражданство трябва да бъдат изхвърлени от прякото управление на държавата! Мнението на пишман "евроатлантиците" и продажната ни псевдо интелигенция е несъстоятелно, те едва ли са повече от 5-6% от гласоподавателите и то прдимно в София. Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 месец
Как се наруши Конституцията, че не разбрах- с проект за кабинет, одобрен и съгласуван от посолството ли? Сигнализирай за неуместен коментар