Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Депутат от ПП-ДБ: Мина основното в преговорите, драми по кадровите въпроси едва ли ще има

Нека никой да не разчита на сегашното си превъзходство, заяви д-р Ивайло Митковски 

14.03.2024 | 19:30 Редактор: Тодор Петров

Президентът Румен Радев отложи за понеделник връчването на първия мандат заради кончината на патриарх Неофит.

"Нямах честта да познавам дядо Неофит. Като внук на свещеник следя случващото се в нашата църква. По негово време нямаше скандали в Църквата. Направи ми ярко впечатление отношението му към войната в Украйна, той зае твърде ясна позиция", коментира депутатът от ПП-ДБ д-р Ивайло Митковски пред Bulgaria ON AIR.

По думите му преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ са от тези, за които има най-малко информация и не излизат имена и "престрелки" между преговарящите екипи.

"Основната част е минала. Основното беше какво ще правим и ще си разменяме ли удари под кръста с плаващи мнозинства. Видяхте какво стана с гласуването частните болници да не правят обществени поръчки за лекарства. Нещо абсолютно нелогично. Не чухме аргументи от хората, които внесоха предложението", посочи д-р Митковски в "Денят ON AIR".

"Първо се говореше как ще работи държавата, антикорупционната политика, продължаване на промените в съдебната система, които са много важни. Това, че досега нямаше реформа в съдебната система, води до "Нотариуси" и "Джуджета". Кадровите въпроси са много по-лесни, драми едва ли ще настъпят", подчерта депутатът от ПП-ДБ.

Д-р Митковски предупреди: Нека никой да не разчита на сегашното си превъзходство. В едни преговори няма как да има победители и победени. С отстъпки и от двете страни ще се стигне до разбирателство.

Гостът припомни, че от ПП-ДБ са имали критики и са искали оставката на вътрешния министър Калин Стоянов след сблъсъците между полицията и футболните фенове на протеста срещу БФС. Искахме и оставката на министъра на електронното управление заради гафа с машинното гласуване, отбеляза Митковски.

"Първата реакция, когато проф. Хинков каза, че ще се оттегли, беше че стоим твърдо зад него. Благодарим за това, което се опита да направи за тези месеци като министър. За съжаление, той не получи достатъчно подкрепа от колеги от ПП. Поради тази причина той взе решение да не продължи. В здравеопазването се разпределят много пари, около 8 млрд. лв. Големият конфликт избухна при уволнението на директора на "Пирогов". Не знам защо някои го приеха като политическо, не е такова. Но колеги от ГЕРБ застанаха срещу това, колеги от ПП не подкрепиха тогава министър Хинков", обясни депутатът.

Д-р Ивайло Митковски определи странно становището на БЛС пациентите да нямат свободен достъп до своите електронни досиета.

Гледайте целия разговор във видеото. 


1
0 rate up comment rate down comment 0
гост
преди 1 месец
много плямпате а нищо не правите Сигнализирай за неуместен коментар