Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Ченчев, БСП: Не вярваме на Бойко Борисов, ще има избори 2 в 1

"Вътрешният министър поднесе неверни данни", каза още депутатът

13.03.2024 | 19:36 Редактор: Вяра Димова

Аз и моята партия не вярваме на Борисов. Той си сменя мнението от сутринта до вечерта. Не е толкова важно какво е казал. Важно е, че е изпран от "Продължаваме промяната - Демократична България", но за да продължава да стои изпран, няма как да се съгласи на техните условия. Ще има избори 2 в 1. Това заяви депутатът от БСП Иван Ченчев в студиото на "Денят ON AIR".

Моделът в държавата от еднополюсен стана двуполюсен, смята той.

"Моделът "Борисов", срещу когото БСП се бори последователно, сега е моделът "Борисов-Пеевски". Те ще продължат да държат статуквото в регулаторите, във ВСС. Това е подигравка с българската държава. С цялостното си поведение превърнаха политическата ситуация в гротеска", на мнение е депутатът пред Bulgaria ON AIR.

Според него вече не се говори за политики за хората, а повече за Украйна: "Трябваше да минат две години, за да разберем, че Тагарев е вреден. Пак ли българският данъкоплатец ще плаща за безумните им идеи? Решенията са в полза на някого".

Ченчев отбеляза, че "номерата през последните 30 години са едни и същи". Депутатът коментира и обвиненията днес на БСП към вътрешния министър по темата с мигрантския натиск.

"Поднесе неверни данни. Каза, че за първото тримесечие досега имаме 260 случая на заловени мигранти. В доклада, подписан от МВР, числото беше 396. Ако тези мигранти са във вътрешността на страната, значи са влезли по някакъв начин. Означава, че са престъпници. Вчера румънската полиция заловила организирана престъпна група с българско участие, с лодки по Дунав превеждали мигранти през Румъния в други държави. Една година функционира групата, а българската полиция?", попита още гостът.

Българите са притеснени и народните представители трябва да отнесат тези въпроси към съответните институции, обясни Ченчев.

"Питаме, защото трябва да има превенция. Искаме мерки, да предпазим българското население", настоя депутатът.

Трябва ли да има засилено полицейско присъствие в София заради напрежението около мигрантите?

Задължително трябва да има.
61%
Да оставят хората сами да се справят с проблема.
5%
Проблемът не се решава с присъствието на повече полиция.
35%
Общо 1072 гласа

Гледайте целия разговор във видеото.