Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

България е задният двор на Европа, много са самолетите, с които ни връщат мигранти

Центровете започват да се запълват, заявиха Александър Сиди и Мажд Алгафари

01.03.2024 | 20:48 Редактор: Толя Стоянова

Изпраща ли Германия мигранти у нас, които са престъпници? Този въпрос събуди притеснение. От БСП дори показаха документ, според който в началото на февруари в страната ни са влезли 24-ма бежанци, 3-ма от които били съдени за убийство.

"Условието беше - ние ще ви върнем каквото искаме и каквото ни пречи, а вие трябва да го приемете. Идеята на хората от Запада е Източна Европа да стане заден двор на Европейския съюз. Нашите продажни политици се съгласяват на всяко едно нещо. Казват, че няма споразумение за връщане, само че това е трети-четвърти самолет, който се връща", коментира депутатът от ВМРО Александър Сиди в студиото на "Денят ON AIR".

Журналистът Мажд Алгафари поясни, че не е трети или четвърти самолет, а са много повече.

"Върнаха доста самолети, заради което голяма част от центровете започват да се запълват. Стигат до максимума. Има центрове, които са запълнени на над 100%. Ние сме задния двор на Европа", заяви Алгафари в ефира на Bulgaria ON AIR.

Сиди отбеляза, че мигрантите не искат да живея в България, а страната ни е просто част от пътя им.

"По оградата трябва да има достатъчно силна охрана. ЕС се задъхва от мигранти и иска да ги върне обратно в задния двор на Европа - България и Румъния. Излизат и казват, че най-големият успех на това правителство е, че вкарахме България във Шенген по въздушно-капков път, само че това на нас не ни е важно", заяви той.

Алгафари добави, че тези, които се свръщат с белезници у нас, ще си доизлежат присъдите, а другите ще ги настаним в лагери.

"Връщат ни хора, на които целта им е Германия. Ще поседят месец, два, три и после ще поемат по първия канал за Германия - плащат и са там. Ще си играем на куче и котка", коментира журналистът.

Според Сиди решението е затваряне на границата на ЕС.

"Тази политика е безумие и трябва да спре. Ако един човек иска да пътува, ще отиде по легалния начин. Но тези хора не го правят", каза депутатът от ВМРО.

На въпрос откъде имат пари, за да платят и да преминат границата, Алгафари отговори, че начините са много. Може да са събирали сумата през годините, докато работят в Турция или да са се занимавали с незаконни дейности като трафик на наркотици, проституция и продажба на органи. По думите му, за да влезеш в България, трябва да платиш около 2 500 евро.

Гледайте целия разговор във видеото.