Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Паргов: Работата на София е блокирана, а софиянци не може да останат без бюджет

"Губят се не само пари, а и възможности", добави председателят на СИНПИ

15.01.2024 | 21:14 Редактор: Деси Николова

Без конкретно лице и без съгласие за начина, по който да бъде избран председателят на Столичен общински съвет, приключи днешната среща на "Московска" 33. 

"Не съм доволен от това, което се случва. Работата на града е блокирана. Към това прибавяме и липсата на опит на екипа на Терзиев, плюс много проблеми, които са се натрупали", заяви председателят на Стратегическия институт за национални политики и идеи (СИНПИ) Калоян Паргов в студиото на "Денят ON AIR".

Васил Терзиев и Борис Бонев от коалиция ПП-ДБ-"Спаси София" още миналата седмица предлагаха Столичният общински съвет да има трима председатели на ротационен принцип, като в него да са включени и ГЕРБ и БСП.

"Ако те са искали да управляват с БСП - трябваше да не допускат премахването на Паметника на Съветската армия. Някой избърза с това действие. Бяха преминати не една и две червени линии за БСП, а когато искаш да управляваш с някого не закачаш ключови въпроси за него", категоричен бе Паргов в ефира на Bulgaria ON AIR.

"Решение може да бъде взето само с взаимни отстъпки и ако някой иска да разговаря с БСП да бъде така добър да възстанови незаконно премахнатия паметник", добави още той.

Паргов е на мнение, че София не може да бъде оставена без бюджет.

"Бюджетът в края на месеца ще бъде внесен. Това е най-важният акт на Общинския съвет и трябва в срок да бъде приет до средата на февруари със сроковете от държавния бюджет. Трябва да има решение. Може би временен председател, но кой ще го избере, ще се намери ли консенсус. Не може да се позволи софиянци да останат без бюджет", каза Паргов.

По негови думи столицата губи изключително много с всеки минал ден, в който няма избран председател на СОС.

"Губят се не само пари, а и възможности. Навлизаме в динамиката на Плана за възстановяване и устойчивост, в който София е бенефициент и немалко средства и за столичното метро и за други проекти трябва да се усвоят. Европейските фондове трябва да започнат да се отварят в скоро време, включително и за София", поясни Паргов.

Гледайте целия разговор във видеото.


1
0 rate up comment rate down comment 0
Деси
преди 3 месеца
А новият кмет какво прави? Нищо.... Сигнализирай за неуместен коментар