Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Кристиян Шкварек: Зад ПП-ДБ има спонсори, никой не финансира без после да поиска обратно

"Сглобката си продадоха основната кауза, за да се докопат до властта", коментира Кристиян Шкварек

05.09.2023 | 20:58 Редактор: Михаела Кирилова

Бедствието в Царево продължава. Акад. Николай Денков пристигна на мястото да се запознае с обстановката и призова никой да не влиза в морето. Екипите се нуждаят от доброволци. 

"На фона на тази трагедия в Царево основните теми не са свързани със състоянието на инфраструктурата, която трябваше да е отговорна за това, което се случи. Ние се занимаваме с глупости и клюки. Генерално се занимаваме с пилони и с това да си сменим националния празник. През това време умират хора, защото някой не си е свършил работата с инфраструктурата. Започва да ми става трудно да коментирам политически процеси, защото те се занимават с дребни теми", каза политическият анализатор Кристиян Шкварек в студиото на "Денят ON AIR".

Според него има поток от информация, в който се губят важните неща и поясни, че демокрацията има недостатък - за да свърши нещо властта, трябва да има обществен натиск. Той коментира и политическите отношения в "сглобката". 

"Едните имат нужда да се нарекат сглобка, защото е важно да не кажат, че са се прегърнали с тези, които искаха да махнат. Другите го наричат коалиция, защото искат да бъдат изпрани. Те са поредната версия на политически проект, който иска да се справи с мафията. Тези хора продадоха основната си кауза, за да се докопат до властта", заяви анализаторът в ефира на Bulgaria ON AIR.

"Много хора се чудят защо ПП-ДБ направиха това. Сега си отговорихме - оказа се, че има спонсори зад ПП-ДБ. Хора, които в един момент казват - ние давахме, сега трябва да получим нещо. Направете си сглобката, за да може нашите проекти да се движат. Никой не финансира без после да поиска обратно", допълни гостът.

Той изрази мнение, че в България има властови центрове и всички партии се водят по тях. По темата за убийството на Алексей Петров, Шкварек е категоричен, че нищо няма да бъде разкрито, тъй като в страната ни това никога не се е случвало. Според него всички един по един ще признаят, че Алексей Петров е бил посредникът за "сглобката". При първоначалното си анонсиране, тази теория беше залята от подигравки, но експертът отбеляза, че сега никой не си признава, че е сбъркал.

В края на разговора Кристиян Шкварек обърна внимание и на ситуацията с Васил Божков, който излезе под домашен арест.

"Поредната фигура, която е имала властови център зад себе си. Той е от другата страна - не получава, а бива удрян", каза анализаторът.

Гледайте целия разговор във видеото.